Luonto herää kevääseen - Poimulehti

Poimulehteä kasvaa melkein joka pihalla ja monet muistavat lehteen kerääntyvät kastehelmet. Poimulehti antaa satoa koko kesän ajan ja sitä voidaan hyödyntää monella eri tavalla.

Käy katsomassa mitä Mirja ja Pirjo kertovat poimulehdestä!

POIMULEHTI-KASVISPYÖRYKÄT
 
3 dl raastettua porkkanaa ja naurista
1 dl hienonnettua poimulehteä
2 dl keitettyä perunaa survottuna
1 dl keitettyä riisiä
1 dl juustoraastetta
1 kananmuna
1 dl korppujauhoja
1/2 dl oliiviöljyä
Oreganoa, rosmariinia, yrttisuolaa

1. Yhdistä kaikki ainekset ja sekoita tasaiseksi massaksi.
2. Pyörittele pulliksi ja paista 225 asteessa noin 30 minuuttia.
Huom! Perunat voi keittää samassa vedessä ja survoa yhdessä.

POIMULEHTISALAATTI

2 dl nuoria poimulehden lehtiä silputtuina
1/4 amerikansalaattia
Horsmanlehtiä silputtuina
2 rkl hakattuja pähkinöitä

Kastike:
1 dl kermaviiliä
3 rkl sitruunamehua
1 tl sinappia
Ripaus suolaa ja pippuria

POIMULEHTI-TEELEIVÄT

4 dl hiivaleipäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
2 rkl öljyä
2 dl maitoa
1 dl poimulehtiä

Yhdistä kuivat aineet. Lisää öljy, maito ja hienonnetut poimulehdet.
Taputtele leivinpaperille kahdeksi tasaiseksi leiväksi. Paista 225 asteessa noin 20 minuuttia.
 

Jaa

Ajankohtaista

Ota yhteyttä