Kasvisaarteen arvoitus leikki-ikäisille 2015-2016

Kasvisaarteen arvoitus leikki-ikäisille -hankkeessa maa- ja kotitalousnaisten ruoka-asiantuntijat järjestävät aistilähtöisiä Kasvisaarteen arvoitus -ruokakasvatustapahtumia päiväkodeissa. Hankkeen tavoitteena on lisätä lasten kasvisten syöntiä. Tapahtumat alkavat syksyllä 2015 ja jatkuvat vuonna 2016. 

Kiinnostuksesta tapahtumaan voi ilmoittaa tästä linkistä aukeavalla lomakkeella. Tapahtumia järjestetään rajoitettu määrä.

Täältä löydät tulostettavat esitehtävät päiväkodeille ja kodeille.

Näiltä sivuilta löydät vinkkejä vanhemmille siihen, kuinka kasviksiin, hedelmiin ja marjoihin voi tutustua uudella tavalla ja kuinka ruokarohkeutta voidaan kasvattaa kotona.

Tietoa hankkeesta

Kasvisaarteen arvoitus leikki-ikäisille -hankkeen ensisijaisena tavoitteena on lisätä 3–7-vuotiaiden lasten kasvisten, hedelmien ja marjojen käyttöä käytännönläheisellä ja Sapere (makukoulu) -menetelmään perustuvalla neuvonnalla.

Lisäksi tavoitteina on lisätä tietoa ja kiinnostusta kasviksista, hedelmistä ja marjoista sekä terveellisistä ruokailutottumuksista leikki-ikäisten perheissä sekä lisätä tietoa ja kiinnostusta Sapere-menetelmästä sekä lasten kasvisten, hedelmien ja marjojen syömisen lisäämisestä päiväkotien henkilöstön parissa. Pitkän tähtäimen tavoitteena on edistää leikki-ikäisten terveyttä.

300 tapahtumaa, 12 000 leikki-ikäistä

Hankkeessa kehitetään leikki-ikäisille sekä päiväkodin henkilöstölle (lastentarhanopettajat, lastenhoitajat, ammattikeittiön henkilökunta) sopiva Kasvisaarteen arvoitus -toimintamalli materiaaleineen sekä järjestetään 300 toimintamalliin perustuvaa tapahtumaa, joilla tavoitetaan 12 000 leikki-ikäistä sekä henkilöstöä 300 päiväkodissa.

Tapahtumien toteutus on aloitettu syksyllä 2015 ja sitä jatketaan vuonna 2016.

Hanketta rahoittaa maa- ja metsätalousministeriö.


Jaa

Artikkelit