Ruusukaali-persimonivuoka
Kaalista saa aateloitua juhlaruokaa
Monipuoliset kaalit taipuvat helposti juhlaruoaksi ja tuovat uusia makuja joulun kattaukseen.
Kaalisesongin ei tarvitse rajoittua vain syksyyn. Kaalien ei myöskään tarvitse jäädä pelkästään arkiruokien tutuksi raaka-aineeksi. Ruoka-, ravitsemus- ja kotitalousneuvonnan kehitys- päällikkö Marita Suontausta Maa- ja koti-
talousnaisten Keskuksesta kehottaa nostamaan
kaalin juhlapöytään.
”Monissa kodeissa jouluruokiin kuuluu haudutettu
punakaali. Se on mainio lisuke, mutta punakaalista
saa loihdittua myös näyttäviä juhlaruokia. Esimerkiksi
granaattiomenoilla tai puolukoilla höystetty lehtikaali-
punakaalisalaatti sopii loistavasti makujensa ja
värinsä puolesta joulupöytään”, Marita vinkkaa.