Ohukaiset ja mansikka-raparperirahka
Ohukaiset - pettämätön jälkkäri
Hennot varret tuovat mukanaan suuren ilon: kesä on pian täällä!
Kuin yllättäen keväisestä maasta ponnistavat punertavat raparperin varret. Hennot varret tuovat mukanaan suuren ilon: kesä on pian täällä!
– Jo sormenpaksuisia raparperin varsia voi käyttää kokkailuun. Varret ovat parhaimmillaan, kun ne ovat napakoita, meheviä ja hienosyisiä, kertoo ruoka-asiantuntija Leena Ylikännö Länsi-Suomen maa- ja kotitalousnaisista.
Hyvin happamena raparperi tuo hienon vivahteen makeisiin jälkiruokiin, leivonnaisiin, hillokkeisiin ja mehuihin – mutta myös suolaisiin ruokiin. Raparperia voi siis käyttää hyvin monipuolisesti.
– Kirpakkaa makua voi pehmentää hunajalla, siirapilla tai sokerilla. Raparperin maku puolestaan korostuu inkivääristä, kanelista, kardemummasta tai tähtianiksesta, Leena vinkkaa.
Ruoka-asiantuntija
Leena Ylikännö
Länsi-Suomen Maa- ja kotitalousnaiset
0400 637 591
leena.ylikanno@maajakotitalousnaiset.fi