Kurkkukeitto
Kylmänä tarjottava kurkkukeitto on hellepäivän virkistävä alkupala.
Yrttitahna
Yrttitahna sopii myös pastan kastikkeeksi tai leivän levitteeksi. Voit käyttää yrttien sijaan myös villiyrttejä, esim. nokkosta tai vuohenputkea. Tahna säilyy jääkaapissa hyvänä muutaman päivän.
0,5 dl auringonkukansiemeniä
2 ruukkua yrttejä, esim. basilika, persilja, tilli tai minttu
0,5 sitruunan mehu
n. 0,5 dl rypsiöljyä
50 g kovaa, maukasta juustoa, esim. mustaleima emmental tai parmesaani
mustapippuria
(suolaa)
Grillattua kalaa yrttitahnalla
4:lle
Suosi kaloja, joiden kalastus ja tuotanto ovat kestäviä. Älä haksahda halpaan hintaan kalatiskillä. Esimerkiksi suomalainen kirjolohi ja järvikalat ovat hyvä valinta. Kotimaisen kirjolohen ympäristövaikutuksia on jo vuosia pyritty pienentämään, ja se kuormittaa ympäristöä vähemmän kuin muualla Euroopassa tuotettu lohi. WWF:n kalaopas auttaa valitsemaan vastuullisesti.
600 g kalaa fileenä, esim. kotimainen kirjolohta, kuhaa, siikaa tai haukea.
suolaa
1 annos yrttitahnaa
Lämmin kesäsalaatti
4:lle
Varhaisvihannekset ja -peruna eivät tarvitse pitkää kypsennysaikaa
8 kpl uutta perunaa
1 pienehkö kukkakaali
2 porkkanaa
1 l herneenpalkoja
pieni nippu (6–8 kpl) retiisejä
1 rkl rypsiöljyä
1–2 rkl voita
pippuria
(tuoreita yrttejä)