Mämmiherkkuja

Mämmimuffinit

 
300 g mämmiä
100 g sokeria
100 g voisulaa
3 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
1 tl leivinjauhetta
 
 
  1. Notkista mämmi lämmittämällä hetken mikrossa. Lisää voisula ja sokeri. Sekoita. 
  2. Lisää munat ja sekoita huolellisesti. Sekoita jauhot ja mausteet keskenään ja lisää taikinaan. 
  3. Jaa taikina muffinssivuokiin. Paista 200 asteessa 15 min. 
  4. Tarjoile sellaisenaan tai appelsiinilla maustetun kermavaahdon kera. Voit koristella muffinit myös sokerivesikuorrutteella ja koristella sitruksenmakuisilla strösseleillä.
 

Mämmi-ämmän kääretorttu

 
250 g mämmiä
2 munaa
50 g voita
1 dl kaakaojauhetta
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
Täyte:
200 g appelsiini ja/tai sitruuna tuorejuustoa
250 g rahkaa
1 dl sokeria
 
  1. Sekoita kaikki pohjataikinan aineet keskenään.
  2. Kaada uunipellille ja paista 190 asteessa noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä.
  3. Sekoita tuorejuusto, rahka ja sokeri hyvin.
  4. Levitä täyte pohjalle, kääri rullalle ja ripottele tomusokeria päälle.
 

Mämmirahka

 
250 g maitorahkaa
100 g mämmiä
1–2 rkl sitruunamehua
n. 1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 dl vispikermaa
hedelmiä koristeluun
  1. Vaahdota kerma. Sekoita mämmi rahkaan. 
  2. Lisää seokseen vaahdotettu kerma sekä muut ainekset. 
  3. Jaa seos annosmaljoihin tai isoon maljaan. Koristele hedelmillä ja pääsiäismakeisilla.
 

Ämmin jälkkärishotti

 
½ pakettia (350 g) mämmiä
appelsiinituoremehua
vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
  1. Kaavi mämmi rasiasta kulhoon. Notkista se appelsiinituoremehulla (mitä aidompaa appelsiinimehua käytät, sitä parempi lopputulos). 
  2. Vatkaa kerma tai vaniljakastike löysäksi vaahdoksi. 
  3. Annostele mämmi shottilaseihin ja valuta päälle ohut kerros kerma- tai vaniljavaahtoa. Nauti pienenä jälkiruokaherkkuna.
 

Mämmipirtelö

 
150 g appelsiini- tai tiikerijäätelöä
250 g mämmiä
3,5 dl maitoa

 

  1. Vatkaa kaikki aineet hyvin tehosekoittajalla tai vispilällä sekaisin.
  2. Nautitaan heti kylmänä.
 

Mämmitikut

 
150 g mämmiä
2 dl vehnäjauhoja
0,5 tl leivinjauhetta
2 rkl öljyä
 
  1. Lisää jauhot mämmiin vähitellen.
  2. Lisää öljy ja vaivaa hyvin.
  3. Anna taikinan levätä noin puoli tuntia.
  4. Jaa taikina 40 osaan ja pyörittele ne lyijykynämäisiksi tikuiksi.
  5. Paista tikut 200 asteessa 8–12 minuuttia.
  6. Napostele tikkuja sellaisenaan tai tökkää pashadippiin.
 

Pashadippi

 
½ prk maitorahkaa
2 dl kuohukermaa löysänä vaahtona (tai vaahdotettavaa vaniljakastiketta)
3 rkl voita sulatettuna
2 rkl sitruunanmehua (voi käyttää lisänä myös sitruunan kuorta raastettuna)
n. ½ dl sokeria
10 kpl punaista cocktailkirsikkaa hienonnettuna 
(½ tl vaniljasokeria)
 
  1. Sekoita kaikki ainekset keskenään. 
  2. Kaada dippiä jokaiselle syöjälle omaan kahvikuppiin – ja ei kun dippailemaan!

 

Appelsiini-sipulisalaatti mämmikastikkeella

 
Appelsiineja
Sipulia
Mustapippuria
 
Mämmikastike
1 prk kermaviiliä 
1 rkl öljyä
ripaus suolaa ja mustapippuria
2-3 rkl mämmiä
  1. Viipaloi kuoritut hedelmät sekä sipuli mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Lado viipaleet kerroksittain kulhoon, mustapippurilla maustaen. 
  2. Anna salaatin maustua jääkaapissa vähän aikaa. 
  3. Sekoita kastikeainekset yhteen
  4. Tarjoa salaatin kanssa. 
 

Jaa