PERUNA–PALSTERNAKKAPIZZA

Kuva Kati Laszka
2–3 annosta
 
25 g hiivaa
2 ½ dl vettä
½ tl suolaa
1 tl sokeria
2 rkl öljyä
5-6 dl vehnäjauhoa
 
Pinnalle
200 g palsternakkaa
2–3 perunaa (jauhoinen lajike)
0,5 dl öljyä
0,5 tl suolaa
0,5 tl rouhittua mustapippuria
2 rkl silputtua tuoretta
rosmariinia
150–200 g ranskankermaa
3–4 dl voimakasta juustoraastetta
 
1. Lisää haalean veden joukkoon hiiva, sokeri ja suola. Lisää jauhoja 3 dl ja sen jälkeen öljy sekä loput jauhot. Anna taikinan nousta.
2. Kuori ja viipaloi palsternakka ja perunat mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Sekoita suola, pippuri ja rosmariini öljyyn ja pyöräytä viipaleet öljyssä. Esikypsennä viipaleita pannulla tai uunissa noin 5 minuuttia.
3. Kauli tai painele taikina ohueksi pizzapohjaksi. Levitä pohjalle ensin ranskankerma ja ripottele sille hiukan juustoraastetta. Levitä sitten perunat ja palsternakat sekä lopuksi juustoraastetta.
 

Jaa

Ota yhteyttä

Palvelut