Puolukka/karpaloremmit

Kuva Sami Piskonen

2    suomalaista omenaa
400 g     puolukoita tai karpaloita (tuoreita tai pakaste)
2-3 rkl    hunajaa tai maun mukaan
kourallinen tuoretta minttua
sokeria koristeluun

1.    Pese omenat huolellisesti, poista niistä kodat ja pilko pienemmiksi.
2.    Yhdistä marjat, omenan palaset sekä tuore minttu ja soseuta ne sauva- tai tehosekoittimella. Mausta haluamallasi määrällä hunajaa.
3.    Levitä sose ohueksi ja mahdollisimman tasaiseksi kerrokseksi pellille leivinpaperin päälle.
4.    Anna soseen kuivua uunissa mahdollisimman matalassa lämpötilassa (väh. 4 tuntia). Remmit ovat valmiit, kun pinta ei tunnu tahmealta tai anna enää painettaessa periksi.
5.    Leikkaa massasta terävällä veitsellä kapeita soiroja tai kuvioita terävällä muotilla. koristele halutessasi sokerilla.
6.    Säilytä ilmatiiviisti joko huoneenlämmössä tai laita pakastimeen.

VINKKI! Kokeile remmejä myös pihlajanmarjoista. Käytä pakkasenpuremia marjoja ja huuhtele ne hyvin ennen soseuttamista.

 

Jaa

Ota yhteyttä

Palvelut