Kauratto

4 annosta, G
 
1  sipuli
1  valkosipulinkynsi
3 dl  kaurarouhetta
70–100 g  lehtikaalia
1 (120 g)  punainen paprika
1 pkt  pekonia (140 g)
6 - 7 dl  vettä
1  kasvisliemikuutio
1 dl  juustoraastetta
ripaus  mustapippuria
puolikas  sitruuna 
 
1. Laita vesi kiehumaan kattilaan ja lisää veden joukkoon kasvisliemikuutio. Pilko pekoni pieniksi kuutioiksi. 
2. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Irrota lehtikaalista kova lehtiruoti ja pilko kaali pienemmiksi paloiksi. Pese ja kuutioi myös paprika.
3. Kuumenna paistinkasari ja lisää pilkottu pekoni pannulle. Anna ruskistua.
4. Lisää kypsän pekonin joukkoon pilkottu sipuli, valkosipuli, lehtikaali ja paprika. Lisää myös kaurarouhe. Anna kuullottua hetken. 
5. Lisää kasariin kasvislientä pienissä erissä esimerkiksi kauhan avulla. Lisää kasvislientä vasta kun edellinen erä on imeytynyt kauran joukkoon. 
6. Jatka kasvisliemen lisäämistä kauraton joukkoon koko ajan sekoittaen, kunnes kauratto on kypsää  (noin 20 minuuttia). 
7. Lisää lopuksi juustoraaste, ripaus mustapippuria ja puolikkaan sitruunan mehu. Tarjoa kauratto salaatin kanssa. 
 
Vinkki: Kaurarouhe löytyy usein kaupasta gluteenittomien tuotteiden osastolta, esimerkiksi gluteenittomien jauhojen vierestä.

Jaa