Loikkaa liikkeelle -liikuntakisa


Maa- ja kotitalousnaisten kampanjoissa kisailu on aina innoittanut yhdistykset ja jäsenet innokkaasti mukaan. Muutaman vuoden tauon jälkeen toteutamme jälleen liikunta-aiheisen kampanjan yhdistäen siihen kisailun. Tavoitteena on innostaa jäsenemme läheisineen liikkumaan. Säännöllinen liikunta lisää kuntoa ja notkeutta, rentouttaa ja kohottaa mielialaa. Liikunnan jälkeen voi olla tyytyväinen itseensä.

Ryhmähenki kannustaa liikkumaan

Loikkaa liikkeelle -liikuntakisaan kannattaa osallistua ryhmänä, vaikka yksinäänkin kisaan voi toki osallistua. Ryhmässä voi toinen toistaan kannustaa liikkumaan ja kisassakin lasketaan suoritteet keskimäärin ryhmän jäsentä kohti, joten jokaisen suoritukset vaikuttavat lopputulokseen. Kisaan kuitenkin kannattaa osallistua pilke silmäkulmassa, tärkeintä ei ole voitto vaan oma hyvinvointi. Kisa on avoin kaikille, eikä osallistuminen edellytä jäsenyyttä. Siispä haastakaa tuttavannekin omissa työ- tai harrastusympäristöissään perustamaan ryhmiä.

Suurin osa liikuntasuoritteista tapahtuu jokaisen oman aikataulun ja mieltymysten  mukaan, mutta ryhmä voi toteuttaa yhteisiä liikuntatuokioita säännöllisesti matalan kynnyksen periaatteella. Sopikaa vaikka yhteinen viikkolenkki tai järjestäkää yhteiskyydeillä uintireissuja. Ja ne osallistuvat, jotka kulloinkin ehtivät.

Kisassa kerätään vähintään puolen tunnin mittaisia reippaita liikuntasuorituksia. Liikuntasuorituksen jälkeen liikuntakorttiin merkitän ruksi. Ja nyt annetaan kaikkien kukkien kukkia; liikuntasuoritukset voivat olla vaihtelevasti eri lajeja. Kannustamme yhdistyksiä järjestämään tutustumisia uusiin liikuntalajeihin.

Ohjeet Loikkaa liikkeelle -liikuntakisaan
 

Vielä ehtii mukaan: ilmoittaudu, tilaa liikuntakortteja, kysy niitä piirikeskuksestasi tai tulosta!

Kootkaa vähintään 6 henkilön ryhmä. Ryhmät kisaavat piirikeskuksittain/alueittain. Valitkaa ryhmästä yhteyshenkilö, joka hankkii ryhmän jäsenille liikuntakortit ja jolle syksyllä ilmoitetaan tulokset heti 15.10.2018  jälkeen. Yksittäiset kilpailijat ja alle 6 henkilön ryhmien jäsenet kisaavat valtakunnallisessa yksilökisassa yhtenä ryhmänä.

Jos olet saanut ryhmällesi tai itsellesi liikuntakortteja piirikeskuksen toimihenkilöltä, ilmoita kuitenkin ryhmäsi osallistujamäärä tai itsesi itsesi kisaan jollakin seuraavista tavoista tai vaikka kortilla Maa- ja kotitalousnaisten Keskus ry, PL 251, 01301 VANTAA. Ryhmään voi tulla mainiosti matkan varrella lisää osallistujia, eikä heidän lukumäärää tarvitse päivittää kesken kisan. Lopullinen osallistujamäärä selviää sitten tulosten ilmoittamisen yhteydessä, mutta haluamme alkuilmoittautumisella kartoittaa ryhmien ja osallistujien määrää suunnilleen.

1. Ilmoittaudu kisaan ja tilaa liikuntakortteja tästä. Tällä lomakkeella ilmoittautuvat sekä ryhmät että yksittäiset henkilöt. Mainitse lomakkeella osallistujamäärän perään tieto siitä, jos liikuntakortit on jo saatu.
2. Ilmoittaudu kisaan ja tilaa liikuntakortteja sähköpostitse osoitteesta info@maajakotitalousnaiset.fi
3. Ilmoittaudu kisaan ja tilaa liikuntakortteja lähettämällä  lokakuussa yhdistyksiin lähetetyn yhdistyskirjeen lopussa oleva ilmoittautumiskortti Maa- ja kotitalousnaisten Keskukseen.
4. Liikuntakortteja on myös piirikeskuksissa.
5. Liikuntakortin voit tulostaa tästä. Taita se ensin katkoviivaa pitkin ja sen jälkeen vielä puoliksi, jolloin keskiaukeamalle jää täytettävä ruudukko.

 

Tilauksen yhteydessä tulee mainita seuraavat asiat:

  • tilattavien liikuntakorttien kappalemäärä
  • yhteyshenkilön nimi, lähiosoite, postinumero ja postitoimipaikka (osoite, johon kortit lähetetään)
  • yhteyshenkilön puhelinnumero
  • sähköpostiosoite
  • yhdistyksen nimi
  • piirikeskus (maakunta)

Liikuntakisan aikana 1.1.–15.10.2018

Jokaisesta vähintään puolen tunnin mittaisesta liikuntasuorituksesta saa merkitä päivän kohdalle ruksin. Osallistujat laskevat suoritukset yhteensä kuukausittain ja lopuksi kuukausien tulokset yhteen. Tulokset ilmoitetaan yhteyshenkilölle.

Liikuntakisan jälkeen 16.10.–31.10.2018

Ryhmien yhteyshenkilöt keräävät ryhmänsä jäsenten tulokset, laskevat suoritukset yhteensä ja ilmoittavat tuloksen sekä ryhmän koon 10.11.2018 mennessä.
1. Maa- ja kotitalousnaisten Keskukseen tähän myöhemmin tulevalla nettilomakkeella tai
2. sähköpostitse osoitteeseen info@maajakotitalousnaiset.fi tai
3. ilmoittamalla postitse Maa- ja kotitalousnaisten Keskus ry, PL 251, 01301 Vantaa

Lopullisessa tuloksessa huomioidaan ryhmän keskimääräinen tulos. Saman tuloksen sattuessa suoritetaan arvonta. Yksilökisaajat ilmoittavat tiedot itse ja kisaavat henkilökohtaisilla tuloksilla.

Parhaat tulokset julkistetaan 20.11.2018

Voittajat ja muut parhaat tulokset julkistetaan 20.11.2018 osoitteessa www.maajakotitalousnaiset.fi, ja voittajat palkitaan yllätyspalkinnoin. Ryhmäkisan voittajille voitosta ilmoitetaan yhteyshenkilölle. Yksilökisan voittajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti.

Yhteistyökumppanit

Fyysisen hyvinvoinnin lisäksi henkinen hyvinvointi ja riittävät taloudelliset resurssit vaikuttavat jaksamiseen. Vuosi 2017 tullaan muistamaan viljelijäväestölle raskaana huonon kesän, erityisen vaikeiden korjuuolosuhteiden ja sitä seuranneiden taloudellisten menetysten johdosta. Henkiset voimavarat ovat joutuneet koetukselle. Onneksi apua on saatavissa. MELAN:n Välitä viljelijästä -projekti ja Maaseudun tukihenkilöverkko tarjoavat tukitoimia vaikeuksissa oleville.

Tukihenkilöverkostoon haetaan marraskuun loppuun 2017 uusia koulutettavia tukihenkilöiksi. Projektit tukevat Loikkaa liikkeelle -kampanjaa, ja liikuntakampanjan kautta viedään tietoa eteenpäin niistä. Maakunnallista yhteyshenkilöä (www.mela.fi ja www.tukihenkilo.fi) voi kysyä tilaisuuksiin kertomaan projektien tarjoamista palveluista tai oman tarpeen ilmetessä olla itse yhteydessä auttavaan henkilöön.

MELAN:n Välitä viljelijästä -projekti ja  Maaseudun tukihenkilöverkko.

 

                  

Jaa