Tiikerikakku

Kuva: Sami Piskonen
185 g voita 
3,5 dl sokeria
4 kananmunaa
1 dl maitoa
5 dl (3,5 kkp) vehnäjauhoja
3 tl vaniljasokeria
3 tl l leivinjauhetta
1,5 rkl kaakaojauhetta
 
1. Erottele kananmunat. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri voimakkaasti vatkaten. Lisää keltuaiset joukkoon yksitellen (älä enää tässä vaiheessa vatkaa voimakkaasti). 
2. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään. Lisää taikinaan vuorotellen jauhoseosta ja maitoa sekoittaen koko ajan.
3. Vatkaa valkuaiset erikseen vaahdoksi ja sekoita vaahto tasaisesti taikinaan 
4. Ota 1/3 kakkutaikinaa erilleen ja siivilöi ja sekoita siihen kaakaojauhe.
5. Voitele ja korppujauhota rengasvuoka. Kaada vajaa puolet vaaleasta kakkutaikinasta vuokaan. Lisää väliin tumma taikina. Kaada loput vaaleasta taikinasta vuokaan.
6. Tee raidat painelemalla lusikan varrella taikinan läpi sieltä täältä.
7. Paista tiikerikakku 175-180 asteessa 50–55 min. Kakku on kypsä, kun taikina ei tartu tikkuun.
 
 
 

Jaa