Uusin lehti

Koti ja maaseutu 6/2017

Hevostilasta palveluyritykseksi

Vesterisen suvun luotsaama Perttulan tila Leppävedellä siirtyi sukupolvenvaihdoksessa kolmelle tyttärelle. Nyt siskokset paketoivat maalaisidylliä yrityksille. Tukea kehittämiseen he ovat saaneet verkostoista ja asiantuntijoilta. Maa- ja kotitalousnaisten asiantuntija Eeva-Liisa Kivimäki on ollut ohjaamassa liiketoimintasuunnitelman tekoa.

Puupolkupyörällä bioaikaan

Kokemäkeläinen metsätalousyrittäjä Ilari Alaruka ideoi koivurunkoisen polkupyörän klapikoneen äärellä työskennellessään. Alarukaa harmitti kaunisrunkoisen koivun haaskaus polttopuuksi. Nuoren yrittäjän mielestä puufillari nostattaa metsän ja maaseudun yrittäjyyden arvostusta.

Pitkässä villatakissa tarkenee

Paju-neule on hyvä esimerkki suunnittelijansa Saara Toikan tyylistä. Toikka haluaa tehdä ajattoman tyylikkäitä vaatteita, joissa on mielenkiintoisia pintoja. Neulepinnat eivät kuitenkaan saa olla vaikeita neuloa. Tämäkin takki on pääosin ainaoikeaa, etukappaleita koristaa yksinkertainen langankierrolla syntyvä pitsineule.

Sato valmistuu – Säilö syksy purkkiin!

Maa- ja kotitalousnaisten asiantuntija Anna Kari antaa parhaimmat säilöntävinkkinsä Koti ja maaseutu -lehden lukijoille. Kunhan omenat tänä viileänä syksynä vihdoin kypsyvät, ne voi käsitellä valmiiksi ja pakastaa annosrasioihin. Sokerilla ja voilla karamelloidut omenaviipaleet maistuvat jälkiruokana jäätelön kera.

Leirintämatkailu on muutoksessa

Tommolansalmen lomakeskus on hyvä esimerkki muutoksesta, joka on kohdannut leirintäalueilla matkailua. Laadukkaat hirsimökit ovat korvanneet vaatimattomat lautamöki. Myös telttailun varusteisiin panostetaan. Leiriytyjät odottavat palveluja ja viihdettä. Siskokset Eeva Leskinen ja Merja Perttola ovat toisen polven matlailuyrittäjiä ja eläneet matkailun muutoksessa jo neljännesvuosisadan.

Muut tämän lehden jutut

Kipu kotikonsteilla haltuun
Kahvakuulalla treenaat koko kehon
Nauti liikunnasta, tankkaa oikein
Uuni paahtaa sesongin parhaat
Peruna taipuu pihviksi ja jälkkäriin
Yksinäisyys ahdistaa, mutta antaa myös voimaa
Elämyksiä käsitöistä
Kukkulan kuninkaat
Kyläkoulussa riittää asuinneliöitä

Joka numerossa

Pääkirjoitus
Kodin ikkuna
Krypto/Ristikko
Lukijakilpailu
Pakina
Me maa- ja kotitalousnaiset

Uutena pakinoitsijanamme on aloittanut kirjailija-puutarhuri Mari Mörö.

Jaa