Vinkit juhlan järjestäjälle

Vinkit juhlan järjestäjälle

Kevät on iloisten juhlien aikaa. Nappaa tästä Maa- ja kotitalousnaisten vinkit juhlien järjestämiseen!

Kevät on iloisten juhlien aikaa. Huolella suunniteltu juhla on kokonaisvaltainen elämys, joka jää pitkäksi aikaan niin sankarin kuin vieraidenkin mieleen. Nappaa tästä Maa- ja kotitalousnaisten vinkit juhlien järjestämiseen!

- Sankarin mieltymykset ja harrastukset saavat näkyä ja maistua juhlassa, muistuttaa Oulun maa- ja kotitalousnaisten ruoka-asiantuntija Helena Lahdenperä.   

- Jo hyvissä ajoin ennen juhlia kannattaa pitää palaveri, jossa on mukana joko juhlan sankari tai hänen luottohenkilönsä ja tarjoilujen järjestäjä. 

Yhdistä herkut teemaan

Kun juhlan teema selkeytyy, ideoidaan kattaukset ja tarjottavat.

- Sortteja ei tarvitse olla kovin monia, kunhan niistä löytyy se pieni ”juju”, joka yhdistää tarjottavan teemaan. Yhdistävä tekijä voi olla esimerkiksi leivonnaisen muoto, väri, mauste tai tarjoilutapa, Helena ohjeistaa.  

Erityisruokavaliot otetaan myös huomioon, mutta kaikille ei tarvitse olla kaikkea. - Tarkista, että menusta löytyy jotakin suolaista ja makeaa keliaakikolle, laktoosi-intolerantille ja kasvissyöjälle.

Helena kannustaa tekemään ennen juhlia inventaarion pakastimeen ja kuivakaappiin. ”Pakkasesta voi löytyä vaikka hirvenpaistia, omenahilloketta tai marjoja, joista saa monenlaista herkkua juhlapöytään”.

Pienet kakut säilyvät paremmin

Valmistujais- ja rippijuhlissa vieraat piipahtavat onnittelukäynnillä eri aikoina.  Tämä otetaan huomioon myös suunnittelussa, jotta helposti pilaantuvat syötävät eivät ole huoneenlämmössä monta tuntia.

- Valmista mieluummin monta pienempää täyte- ja voileipäkakkua kuin yksi iso. Ison voileipäkakun voi hyvin myös puolittaa täyttämisen jälkeen ja laittaa tarjolle puoli kerrallaan, Helena vinkkaa.

Kata kahvipöytä niin, että ensin voidaan ottaa lautaselle suolaisia tarjottavia ja sen jälkeen pullaa, kahvikakkua, pikkuleipiä ja täytekakkua tai kääretorttua. Noutopöydän päähän tai viereiselle pöydälle laitetaan esille kahvi- ja teekupit.

Lue myös

 

Lisätietoja

Ruoka- ja kotitalousasiantuntija
Helena Lahdenperä
Oulun Maa- ja kotitalousnaiset
puh. 0400 599 473
helena.lahdenperä@maajakotitalousnaiset.fi
 

 

Aihe liittyy myös näihin

  • Poimi vinkit sujuvaan arkeen ja juhlaan.

  • Kupponen kahvia ja pienet tai suuremmat tarjottavat kutsuvat jakamaan yhteisiä hetkiä niin arjessa kuin juhlassa.

Jaa