Herkullinen maksapannu kahdelle

Liharuoat

Maksa kypsyy nopeasti, joten ruoka on äkkiä valmista

Maksapannu
Kuva: Timo Viljakainen

Herkullinen maksapannu kahdelle

250 g naudan tai broilerin maksaa
1 rkl voita tai öljyä paistamiseen
1 pieni punasipuli
100 g herkku- tai metsäsieniä (tuoreita)
1-2 valkosipulinkynttä
hiukan basilikaa, suolaa ja pippuria
runsaasti persiljaa koristeluun
(tilkka valkoviiniä)

Leikkaa maksa melko pieniksi kuutioiksi.

Kuori ja viipaloi sipuli ja valkosipulinkynnet. Puhdista ja viipaloi sienet.

Paista aluksi sipulit kullankeltaisiksi miedolla lämmöllä rasvassa. Ota ne pois pannulta ja kuivaa pannu talouspaperilla. Paista sitten kuumemmassa pannussa rasvassa maksakuutiot. Kääntele niin, että ne paistuvat joka puolelta.

Lisää herkkusienet ja lopuksi sipuli ja mausteet. Jos haluat, voit huuhdella pannun valkoviinillä ja kaataa sen ruuan joukkoon.

Tarjoile ruoka hyvän, tuoreen leivän ja vihreän salaatin kanssa.