Mämmiherkkuja

Kokeile mämmitikkuja, kääretorttua tai Ämmin mämmishottia

Tulppaaneja
Kuva: Pixhill

Mämmimuffinit

300 g mämmiä
100 g sokeria
100 g voisulaa
3 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
1 tl leivinjauhetta

Notkista mämmi lämmittämällä hetken mikrossa. Lisää voisula ja sokeri. Sekoita.

Lisää munat ja sekoita huolellisesti. Sekoita jauhot ja mausteet keskenään ja lisää taikinaan.

Jaa taikina muffinssivuokiin. Paista 200 asteessa 15 min.

Tarjoile sellaisenaan tai appelsiinilla maustetun kermavaahdon kera. Voit koristella muffinit myös sokerivesikuorrutteella ja koristella sitruksenmakuisilla strösseleillä.

Mämmi-ämmän kääretorttu

250 g mämmiä
2 munaa
50 g voita
1 dl kaakaojauhetta
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria

Täyte
200 g appelsiini ja/tai sitruuna tuorejuustoa
250 g rahkaa
1 dl sokeria

Sekoita kaikki pohjataikinan aineet keskenään.

Kaada uunipellille ja paista 190 asteessa noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä.

Sekoita tuorejuusto, rahka ja sokeri hyvin.

Levitä täyte pohjalle, kääri rullalle ja ripottele tomusokeria päälle.

Mämmirahka

250 g maitorahkaa
100 g mämmiä
1–2 rkl sitruunamehua
n. 1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 dl vispikermaa
hedelmiä koristeluun

Vaahdota kerma. Sekoita mämmi rahkaan.

Lisää seokseen vaahdotettu kerma sekä muut ainekset.

Jaa seos annosmaljoihin tai isoon maljaan. Koristele hedelmillä ja pääsiäismakeisilla.

Ämmin jälkkärishotti

½ pakettia (350 g) mämmiä
appelsiinituoremehua
vaahtoutuvaa vaniljakastiketta

Kaavi mämmi rasiasta kulhoon. Notkista se appelsiinituoremehulla (mitä aidompaa appelsiinimehua käytät, sitä parempi lopputulos).

Vatkaa kerma tai vaniljakastike löysäksi vaahdoksi.

Annostele mämmi shottilaseihin ja valuta päälle ohut kerros kerma- tai vaniljavaahtoa. Nauti pienenä jälkiruokaherkkuna.

Mämmipirtelö

150 g appelsiini- tai tiikerijäätelöä
250 g mämmiä
3,5 dl maitoa

Vatkaa kaikki aineet hyvin tehosekoittajalla tai vispilällä sekaisin.

Nautitaan heti kylmänä.

Mämmitikut

150 g mämmiä
2 dl vehnäjauhoja
0,5 tl leivinjauhetta
2 rkl öljyä

Lisää jauhot mämmiin vähitellen.

Lisää öljy ja vaivaa hyvin.

Anna taikinan levätä noin puoli tuntia.

Jaa taikina 40 osaan ja pyörittele ne lyijykynämäisiksi tikuiksi.

Paista tikut 200 asteessa 8–12 minuuttia.

Napostele tikkuja sellaisenaan tai tökkää pashadippiin.

Pashadippi

½ prk maitorahkaa
2 dl kuohukermaa löysänä vaahtona (tai vaahdotettavaa vaniljakastiketta)
3 rkl voita sulatettuna
2 rkl sitruunanmehua (voi käyttää lisänä myös sitruunan kuorta raastettuna)
n. ½ dl sokeria
10 kpl punaista cocktailkirsikkaa hienonnettuna
(½ tl vaniljasokeria)

Sekoita kaikki ainekset keskenään.

Kaada dippiä jokaiselle syöjälle omaan kahvikuppiin – ja ei kun dippailemaan!

Appelsiini-sipulisalaatti mämmikastikkeella

Appelsiineja
Sipulia
Mustapippuria
Mämmikastike
1 prk kermaviiliä
1 rkl öljyä
ripaus suolaa ja mustapippuria
2-3 rkl mämmiä

Viipaloi kuoritut hedelmät sekä sipuli mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Lado viipaleet kerroksittain kulhoon, mustapippurilla maustaen.

Anna salaatin maustua jääkaapissa vähän aikaa.

Sekoita kastikeainekset yhteen

Tarjoa salaatin kanssa.