Mustikkakakku

Pala mustikkakakkua jälkiruuaksi kruunaa herkullisen aterian

Mustikkakakku
Kuva: Laura Riihelä

Mustikkakakku

10 palaa

Pohja
1 dl vehnäjauhoja
0,5 dl talkkunajauhoja
0,5 dl rouhittuja hasselpähkinöitä
0,5 dl kuivattuja mustikoita
1 rkl sokeria
50 g rasiamargariinia
1 rkl vettä

Täyte
1 tl raastettua sitruunankuorta (pese sitruuna hyvin)
0,5 dl sitruunamehua
1 dl maitopohjaisiin jälkiruokiin tarkoitettua hyytelösokeria (tai 5 liivatelehteä ja 0,75 dl sokeria)
2 dl maitorahkaa
2 dl kuohukermaa

Päälle
200 g mustikoita
2 dl laimennettua marjamehua
1 dl hyytelösokeria kakkukiilteelle (pakkauksen ohjeen mukaan)

Koristeeksi
tuoreita marjoja ja sitruunamelissan lehtiä

  1. Vuoraa irtopohjavuoka (halkaisija 22 cm) leivinpaperilla: leikkaa pohjan kokoinen pyörylä ja suikale reunalle.
  2. Raasta sitruunan kuori talteen. Sekoita pohjataikinan kuivat aineet keskenään, lisää rasva ja lopuksi vesi, painele taikina kostutetulla kädellä ohueksi pohjaksi vuokaan.
  3. Paista 200 asteessa 12–15 minuuttia ja jäähdytä pohja.
  4. Sulata täytteen hyytelösokeri (tai vedessä liotettu liivate ja sokeri) kuumaan sitruunamehuun pienessä kattilassa pakkauksen ohjeen mukaan ja pidä kuumana, ettei ala hyytyä liian aikaisin.
  5. Vaahdota kerma, lisää rahka ja sitruunaraaste kermaan, ja sitten sitruuna-sokeriseos ohuena nauhana koko ajan hyvin sekoittaen.
  6. Kaada täyte jäähtyneelle pohjalle ja hyydytä peitettynä jääkaapissa muutama tunti (tai seuraavaan päivään).
  7. Kiehauta mehu ja hyytelösokeri. Kaada mustikat kakun pinnalle ja lusikoi mehu marjoille. Hyydytä ainakin tunti viileässä. Tarjoa viileänä.

Aineisto on tuotettu MMM:n tuella.