Uusin lehti 2/2020

Puutarhabloggaja Hillevi Joutjärvi on innokas puutarhaharrastaja. Hän on paneutunut erityisesti erilaisten paprikoiden kasvattamiseen.

Kuhmon kaupunginjohtaja harvaanasuttujen alueiden asialla

Kuhmon kaupunginjohtaja Tytti Määttä on Koti ja maaseutu -lehden tämänkertainen Maaseudun nainen. Aktiivisena vaikuttajana hän haluaa kannustaa maaseudun ihmisiä puhumaan laadusta, tarttumaan haasteisiin ja elämään nykyisyydessä. Näköalattumuus ei vie asioita eteenpäin. Hänen tavoittensa on, että myös kaupungeissa ymmärrettäisiin paremmin erilaisten maaseutualueiden arvo ja tarpeet. 

 

Virkamiesuralta maaseudun yrittäjäksi

Katri Liimatainen sai tarpeekseen työstään Jyväskylän kaupungin hankintapäällikkönä, suoritti maatalousalan ammattitutkinnon ja perusti kotieläinpihan  Muuramen Isolahteen. "En ole katunut päätöstäni hetkeäkään", nuori yrittäjä vakuuttaa. "Julkisella sektorilla asiat etenevät todella hitaasti. Aina kun jotain kehitetään, toteutusta joutuu odottamaan tuskastuttavan pitkään. Nyt yrittäjänä voin toteuttaa ideani vaikka seuraavana päivänä."

 

Kössi haistaa syövän

Kun Susanna Paavilainen perusti Wise nose - Suomen hajuerotteluyhdistyksen, monet ihmiset pitivät hajukoiria hullun hommana. Nykyään asiasta on jo paljon tieteellistä tutkimusta, joka todistaa toiminnan laadun. Susanna Paavilaisen Kössi-koiran hajuaisti on kehittynyt tunnistamaan syövän. Tulevaisuudessa koiria voidaan ehkä käyttää myös monien muiden vakavien tautien tunnistamiseen, sillä koirien hajuaisti on uskomattoman hyvä.

Jaa